Vijest - Održana edukacija "Biti volonter" u OŠ Braća Ribar Posedarje
Održana edukacija "Biti volonter" u OŠ Braća Ribar Posedarje
30.10.2023


Jeste li znali da se 26. listopada obilježava Međunarodni dan međusobnog pomaganja? A kako to rade u svojoj školi i lokalnoj zajednici ispričali su nam učenici 8. r. OŠ Braća Ribar Posedarje. Iako osnovan prije tek nešto više od godinu dana, njihov školski volonterski klub već je proveo brojne volontersko-humanitarne akcije, a povodom prošlogodišnjeg Međunarodnog dana volontera dobio je i zahvalnicu Volonterskog centra Zadar za doprinos razvoju školskog volontiranja. 

Zahvaljujemo učenicima na sudjelovanju na edukaciji "Biti volonter", kao i vjeroučiteljici Berti Perici, voditeljici kluba, te učeniku Andreju Ćosi, koordinatoru volontera, na suradnji!
 
Posedarska škola, uz Osnovnu školu "Petar Lorini" Sali te Srednju školu kneza Branimira Benkovac, sudjeluje u našem programu razvoja školskih volonterskih klubova, koji, među ostalim, uključuje edukacije o volonterstvu za učenike i nastavnike te organizaciju volonterskih akcija u suradnji s lokalnim udrugama i ustanovama, a sve s krajnjim ciljem razvoja i promocije volonterstva u mjestima udaljenijima od središta naše županije.
 
Navedeno se odvija u sklopu projekta "Val volonterstva", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830