Vijest - Održana dodjela Priznanja "Volonterska ruka" povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera
Održana dodjela Priznanja "Volonterska ruka" povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera
05.12.2021


U petak, 3. prosinca, održana je dodjela Priznanja "Volonterska ruka" u Kneževoj palači. Dodjelu smo upriličili povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca.

Dodjelom Priznanja Volonterski centar Zadar želi zahvaliti svim pojedincima i organizacijama koji nesebično pridonose boljitku naše lokalne zajednice, a to je ujedno poticaj svima onima koji se još nisu okušali u volonterskim vodama. Iznimno nam je važno istaknuti koliki je doprinos volontera u svakodnevnom životu našeg grada i županije.

Ovim putem zahvaljujemo Zadarskoj županiji i Gradu Zadru koji nas već dugi niz godina podržavaju kako bismo zajedničkim nastojanjima učinili nevidljivo vidljivim - trud malog čovjeka da učini zajednicu boljom putem volontiranja.

Isto tako, u smislu kontinuiteta, valja istaknuti naše volontere - učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, koji od početka djelovanja Volonterskog centra osmišljavaju i izrađuju statuu "Volonterska ruka".

S obzirom na to da su ove godine nijanse odlučivale u pitanju odabira pobjednika, Priznanja smo dodijelili prema sljedećem redu:

- u kategoriji inkluzivnog volontiranja Željku Troskotu za dugogodišnji trud i svakodnevnu pomoć pri dostavi obroka starijim i nemoćnim sugrađanima (Dom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar)

- Marinu Lepuru za najistaknutijeg volontera - za izvanredan doprinos i dugotrajan aktivni angažman u programu Kino Zone (Zajednica udruga Centar nezavisne kulture)

- Josipi Čulini za najistaknutiju volonterku - za izvanredan doprinos radu Udruge mladih Ahimsa u njihovim volonterskim nastojanjima da mijenjaju zajednicu nabolje.

U kategoriji organizatora volontiranja "Volontersku ruku" smo dodijelili:

- Zajednici udruga Centar nezavisne kulture za izuzetan doprinos volonterstvu putem uključivanja volontera/ki u svoj rad te neosporno obogaćivanje kulturne scene grada Zadra

- Gradskom društvu Crvenog križa Zadar za neizmjeran volonterski angažman u području zaštite zdravlja i humanitarnog djelovanja.

Posebno priznanje za koordinatora volontera dodijelili smo prof. Katji Vladičić za nepresušan izvor ideja vezano uz rješavanje različitih problema u našoj lokalnoj zajednici. Prof. Vladičić djeluje u sklopu likovne radionice "Pinel" (Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar) te je ujedno i ovogodišnja dobitnica Godišnje nagrade za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama "Davor Belaić" koju na razini četiriju dalmatinskih županija dodjeljuje Regionalni volonterski centar Split (Udruga „MI“).

Dodjela Priznanja održala se kao dio aktivnosti projekta "Pokretačka snaga volonterstva" koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Još jednom čestitamo svim dobitnicima te koristimo priliku da čestitamo Međunarodni dan volontera svim volonterima i volonterkama te organizatorima volontiranja koji kroz cijelu godinu aktivno rade kako bi uljepšali i poboljšali zajednicu u kojoj žive. Vjerujemo da je izuzetno izazovno volontirati u doba pandemije i stoga izražavamo zahvalnost i sreću što smo okruženi takvim ljudima. HVALA! heart
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830