Vijest - Europske snage solidarnosti: Novi poziv na podnošenje prijedloga za projekte
Europske snage solidarnosti: Novi poziv na podnošenje prijedloga za projekte
29.08.2018


Europska komisija poziva sve zainteresirane da se jave s idejama za projekte koji bi se mogli ostvariti u okviru Europskih snaga solidarnosti. Iz proračuna EU-a izdvojeno je ukupno 44 milijuna EUR za dodjelu odabranim projektima, koji će biti otvoreni mladima iz cijele Europe i izvan nje. Ovaj je poziv prvi u nizu poziva zahvaljujući kojima će se do kraja 2020. omogućiti najmanje 100 000 mladih da sudjeluju u Europskim snagama solidarnosti. 

Koji su projekti prihvatljivi? 
 
Ovaj poziv otvoren za širi raspon projekata nego u prošlosti: uz dugoročno pojedinačno volontiranje, naukovanje i poslove u području solidarnosti, sljedeći će se projekti smatrati prihvatljivima za sudjelovanje.
 
Organizacije će moći predložiti kratkoročne projekte (u trajanju od 2 tjedna do 2 mjeseca) za volonterske timove. Organizacije će prvo morati dobiti oznaku kvalitete, za koju se mogu prijaviti u bilo kojem trenutku podnošenjem zahtjeva nacionalnoj agenciji za Erasmus+ ili, ovisno o pojedinačnom slučaju, Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu.
 
Pravo na prijavljivanje za financiranje nije ograničeno samo na javna i privatna tijela uspostavljena u državama članicama EU-a. Mladi registrirani na portalu Europskih snaga solidarnosti moći će se organizirati u timove s najmanje 5 članova pa samostalno pokretati i voditi projekte solidarnosti.
 
U nekim aktivnostima Europskih snaga solidarnosti u području volontiranja mogu sudjelovati i organizacije izvan EU-a, konkretno, organizacije iz Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Turske, bivše jugoslavenske republike Makedonije i drugih partnerskih zemalja.
 

Rok za podnošenje prijava je 16. listopada 2018., osim za projekte volonterskih timova, koji se mogu prijaviti do 18. veljače 2019.

Više informacija možete prinaći na linku.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830