Vijest - Zaljubi se u čitanje s mentorima volonterima
Zaljubi se u čitanje s mentorima volonterima
02.02.2024


U sklopu projekta „Val Volonterstva“ osnovana je Mreža školskih volonterskih klubova u koju se uključilo 16 osnovnih i srednjih škola te đački dom s područja Zadarske županije. Osnovna svrha Mreže je razmjena ideja te pružanje uzajamne podrške među školskim koordinatorima volontera.

S ciljem promocije volonterstva u našoj županiji Mreža organizira zajedničku volontersku akciju pod nazivom „Županijom skitamo, jedni drugima čitamo!“. Navedena akcija ima za cilj poticanje kreativnosti, razumijevanja i zajedništva među učenicima kroz čitanje i dijalog. Stariji učenici će mlađima i vrtićkoj djeci te korisnicima Doma za odrasle osobe Sv. Frane čitati zanimljive i poučne priče koje su odabrale njihove nastavnice i odgajateljice. Osim samog čitanja, planirane su i kreativne radionice, gdje će sudionici imati priliku izraziti svoje dojmove o pročitanim djelima kroz crtanje, pisanje ili izradu slikovnica i stripova.

Aktivnosti će se provoditi od 1. do 14. veljače. Priče će biti inspirirane ljubavlju, ali i ostalim aktualnim temama te prilagođene različitim dobnim skupinama kako bi se stvorilo ugodno iskustvo za sve.

Ova volonterska akcija nije samo prilika za proslavu Valentinova, već i za jačanje veza unutar školske zajednice te promicanje važnosti čitanja i književnosti u obrazovnom procesu. Također se želi stvoriti poticajno okruženje u kojem će svi sudionici spoznati važnost volonterstva i vršnjačke potpore.
 
Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830