Vijest - Poziv na svečanost obilježavanja Međunarodnog dana volontera
Poziv na svečanost obilježavanja Međunarodnog dana volontera
29.11.2022


Obavještavamo vas o obilježavanju Međunarodnog dana volontera i dodjeli županijskog Priznanja "Volonterska ruka".
 
Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 5. prosinca Međunarodnim danom volontera 1985. godine. Cilj je učiniti vidljivim sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad, na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.
 
Slijedom toga Volonterski centar Zadar na Međunarodni dan volontera dodjeljuje županijska Priznanja „Volonterska ruka“, kako bi se na lokalnoj razini prepoznalo i nagradilo pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici. Ovim putem se želimo upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se sveukupnoj afirmaciji volonterstva.
 
Dodjela Priznanja će se održati 5. prosinca 2022. u Providurovoj palači s početkom u 13 sati. Pozivamo vas da nam se pridružite i podružite se s nama na ovaj "volonterski dan" uz glazbu i prigodni domjenak.
 
Navedena aktivnost odvija se u sklopu projekta "Pokretačka snaga volonterstva", koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830