Vijest - Nagradni natječaj za srednjoškolce
Nagradni natječaj za srednjoškolce
12.10.2022


Volonterski centar Zadar trenutno provodi projekt "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu III" u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Benkovac te uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. U sklopu projekta, koji je usmjeren na prevenciju elektroničkog nasilja u srednjoškolskoj populaciji, organiziramo i kreativni nagradni natječaj "NE nasilju!" u kojem mogu sudjelovati učenici/e svih srednjih škola s područja Zadarske županije.

Ovim putem pozivamo vas, učenike/ce, da nam se pridružite u borbi protiv elektroničkog nasilja. Cilj nam je podići svijest o ovom problemu i upozoriti mlade na opasnosti koje vrebaju na internetu. Neki od vas su vjerojatno upoznati s e-nasiljem i svime što ono obuhvaća, a na nekima je da tek otkriju o čemu se radi. I jedne i druge vas pozivamo da dodatno istražite temu e-nasilja, a smjer sami odaberite prema svojim željama - možete se upustiti u istraživanje o tome što je e-nasilje, razmišljati o tome kako biste ga vi smanjili ili o tome kako biti siguran na internetu. Svoje odgovore nam dostavite u obliku kreativnih radova, a sredstvo izražavanja birajte prema vlastitim preferencijama.

Pristigle radove ćemo podijeliti u 3 kategorije:
1. multimedija (kratki video, fotografija...)
2. likovni radovi (slika, skulptura...)
3. literarni radovi (pjesma, priča...).

Povodom Svjetskog dana djece koji se obilježava 20. studenog bit će dodijeljene 3 nagrade najboljima u svakoj kategoriji (1. mjesto: tablet, 2. mjesto: slušalice, 3. mjesto: Cinestar poklon kartica) te će biti organizirana i izložba svih radova.

Radove je potrebno zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, naziv škole i razred) dostaviti do 14. studenog u Volonterski centar Zadar; poslati e-mailom na: info@vczd.org ili dostaviti osobno ili poštom s naznakom „Za nagradni natječaj“ na adresu:

Volonterski centar Zadar
Jurja Bijankinija 7
23000 Zadar

Radujemo se vašim radovima! Sretno! :)
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830