Vijest - Poziv na edukaciju 'Menadžment volonterskih programa'
Poziv na edukaciju 'Menadžment volonterskih programa'
10.10.2022


Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja – „Cukrići“ Zadar i Grad Zadar u sklopu projekta CUKAR 5.0 organiziraju trodnevnu edukaciju “Menadžment volonterskih programa" s ciljem poticanja volonterstva u lokalnoj zajednici.
 
Edukacija će se održati 18., 20. i 21. listopada 2022. u prostoru CODE HUB-a u Zadru, a provodit će je zaposlenice Volonterskog centra Zadar, certificirane koordinatorice volontera i educirane trenerice za provođenje edukacije „Menadžment volonterskih programa“.
 
Edukacija je namijenjena osobama u organizacijama civilnog društva te ostalim neprofitnim organizacijama koje uključuju volontere i upravljaju radom volontera, odnosno onima koje žele preuzeti tu ulogu u organizaciji.
 
Po završetku edukacije polaznici će biti osposobljeni za koordinatore volontera te će dobiti certifikat Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, čiji član je i Volonterski centar Zadar koji već niz godina uspješno provodi edukacije za zaposlenike udruga, ustanova socijalne skrbi, osnovnih i srednjih škola, zbog čega je, između ostalog, dobio i oznaku kvalitete za volonterske centre.
 
Program uključuje edukaciju i savjetovanje pri uspostavljanju i/ili unaprjeđenju sustava menadžmenta volonterskih programa te pokriva sve procese razvoja volonterskog programa u organizaciji, pri čemu se vodi briga o vrsti, specifičnostima i potrebama svake organizacije koja je uključena u obrazovni ciklus.
 
Ciljevi edukacije su:
• upoznati sudionike s važnošću volontera u neprofitnim organizacijama
• predstaviti ciklus menadžmenta volontera i postići elementarno razumijevanje o svim fazama ciklusa
• upoznati sudionike sa zakonskim okvirom u području volonterstva u RH
• postići osposobljenost sudionika za koordinaciju volontera u njihovim organizacijama
 
Na kraju obrazovnog programa, sudionici će steći nova znanja, vještine i iskustva u pripremi i planiranju volonterskih programa u skladu s ciklusom menadžmenta volontera i njegovim uključivanjem u organizacijski menadžment.
 
Za sudjelovanje na edukaciji potrebno je ispuniti PRIJAVNICU.
 
Edukacija je organizirana u sklopu Projekta CUKAR 5.0, ukupne vrijednosti 467.320,80 HRK koji je sufinancirala EU iz ESF-a u ukupnom iznosu od 397.222,68 HRK u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Nositelj projekta je Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići - Zadar, a partneri su Grad Zadar i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar.
Više o Projektu CUKAR 5.0 možete pronaći na web-stranici Udruge Cukrići.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830