Vijest - Edukativne radionice Zajednice tehničke kulture Zadarske županije
Edukativne radionice Zajednice tehničke kulture Zadarske županije
31.08.2022


U ponedjeljak 29. kolovoza, u prostoru Mjesnog odbora Diklo, a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije i Mjesnim odborom Diklo organizirali smo edukativne radionice udruga članica Zajednice.

Uz Aeroklub Zadar djeca su imala priliku iskusiti doživljaj letenja nebeskim visinama uz pomoć 2D simulatora leta. Astronomska udruga Zadar upoznala ih je s osnovama astronomije izradom Sunčevog sustava te promatranjem neba različitim teleskopima, a svoju kreativnost su izrazila crtanjem 3D olovkama. Kao šećer na kraju, najmlađi su uživali u predstavi Kazališta lutaka Zadar.

Zahvaljujemo svima koji su uložili svoje vrijeme i vještine kako bi educirali i zabavili djecu te im na taj način uljepšali kraj ljetnih praznika.

Uz male Zadrane u aktivnostima su sudjelovala i ukrajinska djeca smještena u našoj županiji, a sve u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“, u koji se uključio i Volonterski centar Zadar, a koji Udruga „MI“ – Split provodi uz financijsku podršku i suradnju s Agencijom UN-a za izbjeglice u RH – UNHCR Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830