Vijest - Aktivnosti Volonterskog centra Zadar u sklopu kampanje “Hrvatska volontira” 2022.
Aktivnosti Volonterskog centra Zadar u sklopu kampanje “Hrvatska volontira” 2022.
20.05.2022


Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj organizirali su jedanaestu kampanju „Hrvatska volontira“ kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Ovom manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Od 11. do 14. svibnja održane su mnogobrojne volonterske aktivnosti; tako je ovogodišnja „Hrvatska volontira“ okupila 200 organizatora volontiranja koji su u preko 90 gradova i mjesta u Hrvatskoj uključili nekoliko tisuća građana - volontera i proveli više od 300 društveno korisnih volonterskih aktivnosti u zajednici.

Volonterski centar Zadar je u sklopu kampanje proveo četiri volonterske aktivnosti. Na prvi dan manifestacije, 11. svibnja, krenuli smo s edukativnom radionicom "Biti volonter" za učenike 1. razreda Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Učenike smo upoznali sa zakonskim okvirom volonterstva, pravima i obvezama volontera, volonterskim dokumentima i mogućnostima za razvoj volonterskih ideja te volontiranja u našoj županiji.

Učenici Prirodoslovno-grafičke škole Zadar uključili su se i u našu drugu volontersku akciju koja je održana 12. svibnja, a riječ je bila o oslikavanju vitrina u Znanstvenoj knjižnici Zadar za potrebe izlaganja knjižnične građe.

Istog je dana održana i akcija bojanja prostora Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar (bivši Dom za odgoj djece i mladeži Zadar) koji se nedavno preselio u bivšu zgradu OŠ Voštarnica, a u njoj su sudjelovali članovi Kluba volontera OTP banke.

13. svibnja održana je radionica na kojoj su volonterke, učenice Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, podučavale korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Zadar korištenju tableta.

Sve navedene aktivnosti dio su projekta "Pokretačka snaga volonterstva", koji je dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
 
 
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830