Vijest - Sudjelovali smo na sastanku hrvatskih volonterskih centara
Sudjelovali smo na sastanku hrvatskih volonterskih centara
20.05.2022


U četvrtak, 19. svibnja 2022. godine, sudjelovali smo na sastanku regionalnih i lokalnih volonterskih centara koji se održao u Hotelu Academia u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva. Sastak je održan u obliku završnih događanja dvaju međunarodnih projekata u kojima je HCRV partner: „Slijedi svoju viziju – OBITELJSKO VOLONTIRANJE, novi oblik angažmana“ (financiran iz programa Erasmus+) i „Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize“ (financiran kroz program Europa za građane).

Predstavljeni su priručnici i drugi alati važni za kvalitetan razvoj obiteljskog volontiranja,  a Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja MOGU Osijek i OAZA Beli Manastir predstavile su svoje iskustvo uključivanja članova obitelji u volontiranje.

U drugom dijelu događanja, članovi organizacije Srbija u Pokretu podijelili su svoja iskustva s odgovorom na razne krizne situacije u Srbiji kroz uključivanje volontera. ADRA Hrvatska podijelila je svoje iskustvo i način organiziranja volontera tijekom krize, kao i Hrvatski Crveni križ čijem se izlaganju pridružio i njihov volonter.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830