Vijest - Održana edukacija "Menadžment volonterskih programa" na Sveučilištu u Zadru
Održana edukacija "Menadžment volonterskih programa" na Sveučilištu u Zadru
04.05.2022


26. i 27. travnja te 3. svibnja 2022. godine u Studentskom klubu Božo Lerotić održali smo trodnevnu edukaciju "Menadžment volonterskih programa" na kojoj je sudjelovalo 14 djelatnica i studentica Sveučilišta u Zadru.

Sudionice edukacije smo upoznali s važnošću volontera u neprofitnim organizacijama, predstavili smo im ciklus menadžmenta volontera, upoznali ih sa zakonskim okvirom u području volonterstva u RH te osposobili za koordinaciju volontera. Sudionice su stekle nova znanja, vještine i iskustva u pripremi i planiranju volonterskih programa u skladu s ciklusom menadžmenta volontera i njegovim uključivanjem u organizacijski menadžment. Stekle su znanja i vještine vezane uz opis posla i definiranje istog, obuku i orijentaciju volontera te superviziju i praćenje volonterskog rada. Upoznate su s važnošću nagrađivanja volontera i pravilima nagrađivanja, načinima davanja povratne informacije volonterima te provjere zadovoljstva volontera. U edukaciji je provođen interaktivan pristup temeljen na grupnom radu te razmjeni iskustava i stavova.

Čestitamo našim novim koordinatoricama volontera i veselimo se početku njihova rada i razvoju novih suradnji!

Zahvaljujemo Studentskom savjetovalištu Sveučilišta u Zadru na pozivu za održavanje edukacije te koordinatorici volontera Sveučilišta u Zadru Vilmi Kotlar, mag. paed. i educ. phil., na suradnji u organizaciji edukacije.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekta "Pokretačka snaga volonterstva".
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830