Vijest - Održana međunarodna konferencija o kriznom volontiranju
Održana međunarodna konferencija o kriznom volontiranju
23.09.2021


Jučer smo sudjelovali na međunarodnoj konferenciji „Volontiranje u integraciji i krizi - izazovi i pogled u budućnost“ u Splitu, koju je organizirala Udruga "MI" - Split u sklopu projekta "Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize". Projekt je financiran iz fonda Europa za građane. Nositelj projekta je Udruga "MI" - Split, a partneri su Hrvatski centar za razvoj volonterstva (Hrvatska), Srbija u Pokretu  (Srbija), Centar za europsko volontiranje (Belgija), CSV Milano  (Italija) i Fundacja Rzecz Społeczna  (Poljska).

Konferencija je pružila informacije o nedavnim kriznim situacijama - migrantskoj krizi ali i integraciji tražitelja azila, potresu i pandemiji. Svoje bogato iskustvo, razmišljanja, preporuke i emocije podijelili su Centar za mirovne studije, JRS - Isusovačka služba za izbjeglice, Are You Syrious?, Udruga MoSt, Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost, Udruga ZvoniMir i Društvo Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije.

Predstavljeno je i nekoliko recentnih istraživanja o stavovima studenata i drugih prema migrantima i njihovoj integraciji, prema (kriznom) volontiranju te prilagodbi organizacija na Covid krizu. Predstavljen je i Priručnik za krizno volontiranje Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, a CEV -  Centre for European Volunteering predstavio je Blueprint za europsko volontiranje 2030.


KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830