Vijest - Održana volonterska akcija pomoći pri selidbi Doma za odgoj djece i mladeži Zadar
Održana volonterska akcija pomoći pri selidbi Doma za odgoj djece i mladeži Zadar
08.09.2021


Volonterski centar Zadar je u suradnji s Domom za odgoj djece i mladeži Zadar od 1. do 3. rujna organizirao volontersku akciju pomoći pri selidbi Doma u bivši prostor OŠ Voštarnica. U akciji su, osim volontera Volonterskog centra, kao volonteri sudjelovali i nogometaši i treneri HNK Zadar te zaposlenici Doma. Uključivanjem sudionika iz različitih sfera društvenog života promovira se volontiranje kao aktivnost dostupna svima te kao način razvoja društvenog kapitala.

Ova se aktivnost odvijala u sklopu projekta “Pokretačka snaga volonterstva”, koji je na Pozivu za prijavu dvogodišnjih programa volonterskih centara za 2021. i 2022. godinu dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Grad Zadar, Zadarska županija, Centar za socijalnu skrb Zadar, Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, Dom za odgoj djece i mladeži Zadar i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje.
 
Projekt za cilj ima povećanje broja volontera i koordinatora volontera na području Zadarske županije, edukaciju novih koordinatora volontera i volontera, promociju Potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, s naglaskom na volonterske aktivnosti pružanja pomoći u učenju (instrukcija) djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji te razvoj inovativnih programa volontiranja - „Mladi za stare“.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830