Vijest - Sastanak s volonterom iz Padove
Sastanak s volonterom iz Padove
27.08.2021


Danas smo se u Maloj vijećnici Gradske uprave sastali s g. Mauriziom Pistoreom, volonterom iz udruge Emergency iz Padove. U ime domaćina Grada Zadra sastanku su nazočile gđa Ivana Dadić, voditeljica Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom Ureda gradonačelnika te gđa Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i šport.

Kroz projekt „All around the world two“, koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Padove i Volonterskog centra Provincije Padova, g. Pistore će sam na svojem motociklu tijekom 400 dana (od srpnja 2021. do kolovoza 2022.) posjetiti 61 državu i brojne gradove na 5 kontinenata pri čemu će prijeći 100.000 km. Tako je posjetio i naš Zadar, koji je grad-prijatelj Padove, a upravo je Padova prošle godine bila Europska prijestolnica volonterstva.

G. Pistore po drugi put obilazi svijet na svom motociklu i upoznaje druge volontere, njihova iskustva, ideje i probleme, promičući ideje mira, solidarnosti i prijateljstva. O svojim dojmovima s putovanja g. Pistore piše na svom blogu, na društvenim mrežama i u novinama. Također želi promovirati i brigu o prirodi te sa sobom nosi tipičnu padovansku biljku Ruta patavina, koja simbolizira brigu za bioraznolikost, autohtoni okoliš i prirodu uopće. K tome mu je namjera i, zbog štetnih emisija CO2 koje ispušta motor, po povratku u Italiju zasaditi odgovarajući broj stabala čime će tu štetu popraviti.

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830