Vijest - Poziv na online predavanje "Vrijeme za eksperimentiranje"
Poziv na online predavanje "Vrijeme za eksperimentiranje"
21.05.2021


Roditelji tinejdžera, važna tema za vas!!!
Familylab i udruga Odrastanje vas pozivaju na predavanje "Vrijeme za eksperimentiranje" kojim želimo osnažiti roditelje i stručnjake u razumijevanju kako graditi odnose s tinejdžerima onda kada za njih započinje, i traje, vrijeme eksperimentiranja.
 
Zašto je važno graditi i osnaživati odnos s tinejdžerima?
Na osnovu iskustva i istraživanja znamo da izgradnja kvalitetnog odnosa između roditelja i tinejdžera predstavlja zaštitni čimbenik u očuvanju mentalnog zdravlja mladih. Takav odnos može doprinijeti smanjenju rizičnih adolescentskih ponašanja i povećati njihovu osobnu odgovornost za vlastite izbore. Adolescencija je vrijeme kada mnogi mladi uistinu eksperimentiraju u mnogim područjima svog života, a jedno od najčešćih rizičnih ponašanja mladih je konzumacija alkohola - usprkos tome što su točenje i prodaja alkohola mlađima od 18 godina zakonom zabranjeni.

Kako pandemija utječe na ova rizična ponašanja?
U koje eksperimente će se mladi upustiti?
Hoće li se zaustaviti i donijeti ispravne odluke?
Hoće li podijeliti s roditeljima svoja iskustva, pitati ih za mišljenje, tražiti pomoć?
Zašto neki tinejdžeri to čine, a drugi ne?

Roditelji, djelatnici škola i drugih institucija - pozivamo vas na sudjelovanje na susretu na kojem ćemo razgovarati o nama i našim mladima! Nakon samog predavanja imat ćete priliku pitati sve što vas zanima.

Predavanje će se održati 26. 5. 2021. u 18 h putem platforme Zoom, a sudjelovanje je besplatno. Predavačica je Polona Bencun Gumzej, liječnica, psihoterapeutkinja i voditeljica seminara Familylaba.

Uključiti se možete putem sljedeće poveznice. Također vas molimo da prijavu sa svojim imenom i prezimenom pošaljete i na e-mail adresu: putzivota.com.hr@gmail.com kako bismo vam mogli mailom poslati evaluacijski upitnik jer nam je vaše mišljenje jako važno. smiley
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830