Vijest - Poziv na online okrugli stol na temu sigurnosti i zaštite djece na internetu
Poziv na online okrugli stol na temu sigurnosti i zaštite djece na internetu
19.05.2021


U sklopu projekta Volonterskog centra Zadar „Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II“, Centar za socijalnu skrb Zadar kao partner na navedenom projektu, u četvrtak 20. svibnja s početkom u 12.30 h, organizira online okrugli stol na temu sigurnosti i zaštite djece na internetu, na kojem će se okupiti relevantni stručnjaci iz toga područja: prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba; Tomislav Ramljak, sudski vještak za digitalne tehnologije, sigurnost i zaštitu djece na internetu, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu; doc. dr. sc. Lucija Vejmelka, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Martina Čuljak Jovančević, dipl. soc. rad., ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar; Polona Bencun Gumzej, dr. med. spec. škol. med., psihoterapeut; Ana Šare Glavan, mag. soc., Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar; Nada Meštrović, dipl. def. soc. ped., stručni suradnik u OŠ Bartula Kašića; Valentina Bilić, prof., stručni suradnik u Pomorskoj školi i Viktorija Vuk, mag. psych., stručni suradnik u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi.

Na početku okruglog stola predstavit će se rezultati upitnika na temu korištenja interneta i učestalosti e-nasilja koji je Volonterski centar Zadar proveo među zadarskim srednjoškolcima. Cilj skupa je ojačati mrežu dionika na području Grada Zadra i Zadarske županije s ciljem razmjene pozitivnih iskustava, a shodno tome i jačanja prevencije nasilja među i nad mladima na internetu.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže na Zoomu, a na kraju okruglog stola bit će omogućeno i postavljanje pitanja u pisanom obliku. Uključiti se možete putem sljedeće poveznice.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830