Vijest - Prijavite se na besplatnu edukaciju s temom radikalizacije mladih
Prijavite se na besplatnu edukaciju s temom radikalizacije mladih
12.05.2021


Mladi su jedna od najranjivijih društvenih skupina i lako postaju podložni radikalnim stavovima i nasilnom ekstremizmu. Kriza identiteta, frustracija, otuđenost i marginalizacija samo su neki od mnoštva uzroka radikalizacije među mladima, a osobito ako je riječ o mladim migrantima, izbjeglicama ili tražiteljima azila. Iako je islamizam s pravom prva asocijacija na pojam ekstremizma, Europa je također suočena s rastom lijevog i desnog ekstremizma. U takvoj je situaciji nužno djelovati preventivno i ojačati povjerenje u europske (i općeljudske) vrijednosti slobode, poštivanja ljudskog dostojanstva, demokracije i dijaloga, a osobe koje rade s mladima u ustanovama, institucijama i udrugama pritom snose iznimnu odgovornost.
 
Prijavite se za sudjelovanje na besplatnoj dvodnevnoj edukaciji koja će se održati u Zagrebu 27. i 28. svibnja 2021. godine. Za osobe koje dolaze izvan Zagreba troškovi javnog prijevoza će biti refundirani u potpunosti, a smještaj i obroci za sudionike su osigurani u hotelu.
 
Edukacija će se održati na engleskom jeziku te je potrebno osnovno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, a namijenjena je osobama koje direktno rade s mladima u udrugama, školama, ustanovama, institucijama i organizacijama.
 
Više informacija i prijave ovdje.
 

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830