Vijest - Završna konferencija projekta “Škola puna mogćnosti”
Završna konferencija projekta “Škola puna mogćnosti”
03.07.2015


Poštovani,

Pozivamo Vas na završnu konferenciju projekta „Škola puna mogućnosti – pomoćnici u nastavi za razvoj mogućnosti svih učenika“ koja će se održati u utorak,
7. srpnja 2015. godine u Velikoj vijećnici Gradske uprave (Narodni trg 1) s početkom u 11:00 sati.

Program:
  • uvodna riječ (Ivana Perić Zrilić, prof., voditeljica projekta, Upravni odjel za odgoj i školstvo Grada Zadra)
  • pozdravna riječ Gradonačelnika Grada Zadra (Božidar Kalmeta, dipl. ing.)
  • osvrt na program uvođenja pomoćnika u nastavu (Nada Meštrović, def.-soc.pedagod, predsjednica Povjerenstva za uvođenje pomoćnika u nastavu, OŠ Bartula Kašića)
  • osvrt na provedbu projekta i sveukupni doprinos (Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje)
  • predstavljanje brošure „Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Zadra“ (dr.sc. Matilda Karamatić Brčić, Sveučilište u Zadru)
  • završna riječ (Joso Nekić, prof., pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra).

Projekt “Škola puna mogućnosti – pomoćnici u nastavi za razvoj  mogućnosti svih učenika” prijavljen je za financiranje iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekt je odabran za financiranje sukladno Odluci o financiranju od 23. rujna 2014. u ukupnom bespovratnom iznosu od 1.918.542,16 kuna.

Osnovni ciljevi projekta su osigurati kontinuiranu i kvalitetnu podršku učenicima s teškoćama koji su integrirani u redovite odgojno-obrazovne ustanove i za pomoćnike u nastavi angažirati nezaposlene osobe registrirane na tržištu rada.

Projekt realizira Grad Zadar – Upravni odjel za odgoj i školstvo u partnerstvu s OŠ  Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Šime Budinića, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci, Udrugom za Down sindrom Zadarske županije, Udrugom socijalnih radnika – Volonterskim centrom Zadar i Pučkim otvorenim učilištem Zadar.

Tim Volonterskog centra Zadar
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830