Vijest - Uključite se na online predavanja Centra za sigurniji internet
Uključite se na online predavanja Centra za sigurniji internet
09.04.2021


Volonterski centar Zadar je u lipnju 2020. godine započeo s provedbom jednogodišnjeg projekta “Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II” koji je na natječaju za projekte udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2019. godini dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt se provodi u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Centrom za socijalnu skrb Zadar.
 
U projekt je uključeno 6 zadarskih srednjih škola, a nastao je kao nastavak projekta “Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu” koji se provodio u osnovnim školama. Za cilj ima edukaciju učenika srednje škole, njihovih roditelja, nastavnika i stručne službe o opasnostima na internetu s naglaskom na digitalni identitet, pojavne oblike elektroničkog nasilja te mogućnosti prevencije i zaštite mladih na internetu. U središtu je osvještavanje problema i senzibilizacija javnosti po pitanju prijave cyberbullyinga, jednako od strane mladih kao i odraslih osoba (roditelja, nastavnika, stručne službe).
 
U sklopu projekta, sljedeći tjedan će se održati niz online predavanja putem platforme Zoom Centra za sigurniji internet koji je dio Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, vodeće organizacije u RH koja djeluje već više od deset godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta. Predavanja su namijenjena nastavnicima i stručnoj službi kao i roditeljima srednjoškolaca, ali pozivamo i sve ostale zainteresirane da se slobodno uključe u terminu po izboru. Na predavanjima ćete moći saznati najnovije informacije iz područja sigurnosti djece na internetu. Predviđeno trajanje je 1 sat (45 min predavanja + 15 min za pitanja).
 

Raspored: 

Ponedjeljak, 12.4.2021. u 10.00 h
 
Predavanje za nastavnike i stručnu službu
 

Ponedjeljak, 12.4.2021. u 17.00 h
 
Predavanje za nastavnike i stručnu službu


 Utorak, 13.4.2021. u 13.00 h
 
Predavanje za nastavnike i stručnu službu
 
 
Srijeda, 14.4.2021. u 10.00 h

Predavanje za roditelje

 

Srijeda, 14.4.2021. u 17.00 h
 
Predavanje za roditelje
 
 
Četvrtak, 15.4.2021. u 17.00 h
 
Predavanje za roditelje


Za uključivanje na Zoom nisu potrebne prethodne prijave već samo kliknite na poveznicu ispod željenog termina neposredno prije početka predavanja.
 

 

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830