Vijest - Izložba učeničkih radova iz Nagradnog natječaja "NE nasilju!" u Gradskoj knjižnici Zadar
Izložba učeničkih radova iz Nagradnog natječaja "NE nasilju!" u Gradskoj knjižnici Zadar
22.02.2021


Volonterski centar Zadar organizirao je Nagradni natječaj „NE nasilju!“ u sklopu projekta „Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II“, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Centrom za socijalnu skrb Zadar. Projekt je usmjeren k prevenciji elektroničkog nasilja u srednjoškolskoj populaciji, a sudjelovanjem u natječaju sa svojim kreativnim radovima učenice i učenici zadarskih srednjih škola pridružili su nam se u borbi protiv e-nasilja.
 
Sve radove pristigle na natječaj imate priliku pogledati od danas, 22. veljače, do subote, 27. veljače, u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar, čijoj upravi zahvaljujemo na ustupljenom prostoru, a djelatnicima na pomoći oko postavljanja izložbe. U nastavku vam donosimo pregled nagrađenih učenika/ca u 3 kategorije:

Likovni radovi
  1. Ema Rašin, Gimnazija Vladimira Nazora
  2. Šime Joja, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna
  3. Tamara Bućan, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna
    Lara Kruneš, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna (dijele 3. mjesto)
Literarni radovi
  1. Tereza Klečina, Gimnazija Vladimira Nazora
  2. Marta Martinović, Gimnazija Vladimira Nazora
  3. Ela Frković i Antonija Ajtić, Obrtnička škola Gojka Matuline i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna
Multimedija

        1. Larisa Galac, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna
        2. Lucija Brkić, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna
        3. Dorian Dujlović i Lea Paleka, Prirodoslovno-grafička škola

Ovom izložbom želimo cjelokupnoj javnosti predstaviti trud i kreativnost naših mladih, osvijestiti postojanje ovakve vrste nasilja te ujedno obilježiti još jedan važan datum u borbi protiv nasilja – Dan ružičastih majica, 24. veljače. Pokret osvješćivanja problema vršnjačkog nasilja posljednje srijede u veljači započeo je 2007. godine u Kanadi kada je jedan dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke došao u školu obučen u ružičastu majicu, zbog čije je boje postao meta vršnjačkog zlostavljanja i ruganja. Njegovi kolege iz razreda sljedećih su dana počeli dolaziti isto tako odjeveni kao znak podrške dječaku te je tako započeo Dan ružičastih majica, koji se potom proširio na cijeli svijet. Hrvatski sabor je 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.
 
 
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830