Vijest - Ljubav nas veže i spaja
Ljubav nas veže i spaja
15.02.2021


Naša humanitarno-volonterska akcija pisanja božićnih čestitki i pisama korisnicima Doma za starije i nemoćne dobila je svoj predivan nastavak! Prenosimo vam vijest koju je s nama podijelila učiteljica Gordana Šarić iz OŠ Šimuna Kožičića Benje:

„Ovim putem Vas želim obavijestiti da se iz Vaše akcije „Pismo napiši - usamljenost izbriši“ u kojoj smo učenici 2. c razreda i ja sudjelovali, razvila jedna lijepa priča.

Ljubav nas veže i spaja...

Učenici 2. c razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru obilježili su Valentinovo motivirani jednim pismom. Priča počinje u vrijeme Božića 2020. Učenici su sa svojom učiteljicom Gordanom Šarić sudjelovali u božićnoj akciji „Pismo napiši - usamljenost izbriši“ u prosincu 2020. Radilo se o inicijativi pisanja pisama korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Zadar. Učenici su napisali pisma i čestitke koje smo uputili Volonterskom centru Zadar, a oni su ih podijelili korisnicima Doma.

Početkom veljače jedna je korisnica Doma donijela pismo našoj učenici Luciji kao odgovor na njeno pismo koje je ova draga gospođa dobila u vrijeme Božića. Lucija je za vrijeme nastave otvorila i pročitala pismo ispisano na 4 stranice. U razredu je zavladala tišina ispunjena pažnjom, znatiželjom i dirljivošću. Bili smo svi uistinu dirnuti riječima gđe Gordane Vojvodić, umirovljene profesorice zemljopisa.

Učenici su prepoznali s koliko ljubavi smo posvetile svoj život učenicima i njihovom odgajanju i obrazovanju. Osjetila se zahvalnost! Slušajući riječi ove umirovljene prof. kako joj je knjiga bila najbolji prijatelj, a zbog slabog vida nije u mogućnosti više čitati, shvatili su da je učenje i druženje s knjigom dragocjeno. Odmah smo se dogovorili da ćemo napraviti razrednu priredbu povodom Valentinova, snimiti je i poslati Domu za starije i nemoćne osobe u Zadru. Kroz ovu priredbu učenici su pokazali svoju zahvalnost i ljubav koja nas veže i spaja.“

A mi smo zahvalni na ovakvim učiteljicama i ljubavi koju ulažu u mlade generacije! heart

FOTOGALERIJA
 
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830