Vijest - Konferencija za mlade „Važnost uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja“
Konferencija za mlade „Važnost uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja“
17.12.2020


Danas smo putem Zooma prisustvovali Konferenciji za mlade „Važnost uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja“ u organizaciji Ženske sobe - centra za seksualna prava, neprofitne organizacije koja se između ostalog bavi osvještavanjem javnosti o seksualnom nasilju.

Ženska soba, u partnerstvu s Uredom pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske, udrugom Plavi telefon, Srednjom školom Ivan Švear iz Ivanić Grada, Prehrambeno-tehnološkom školom iz Zagreba, Medicinskom školom iz Osijeka, Obrtničkom školom iz Osijeka, Gimnazijom i strukovnom školom Bernardina Frankopana iz Ogulina i Ekonomskom i turističkom školom iz Daruvara, od 2018. godine provodi EU projekt „Seksualno nasilje - edukacijski i prevencijski program“. 

U okviru projekta razvijen je program prevencije seksualnog nasilja („SNEP program“) za srednje škole koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i implementiran u 31 srednjoj školi s područja cijele Hrvatske.

Cilj Konferencije bio je predstaviti SNEP program, prezentirati iskustva učenica i učenika koji su bili uključeni u njegovu provedbu, kao i predstaviti edukacijske i prevencijske materijale koji su nastali od strane vršnjačkih edukatorica i edukatora partnerskih škola te osvijestiti važnost aktivnog uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja.
 
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830