Vijest - Najbolji poklon ovog Božića je - pismo!
Najbolji poklon ovog Božića je - pismo!
14.12.2020


Svi smo skupa navikli da se u ovo predblagdansko vrijeme održavaju brojne humanitarne akcije te se mnogi od vas raspituju što bi i sami mogli organizirati. Iako se ne možemo okupljati na javnim mjestima u velikom broju kao proteklih godina, ipak možemo dati svoj mali doprinos za dobrobit drugih u nešto drugačijem obliku.
 
U vremenu ograničenih socijalnih kontakata u kojem trenutno živimo najviše pate naši stariji sugrađani koji se zbog toga osjećaju i usamljenije nego inače. Kako bismo im svi skupa bar malo uljepšali blagdane, Dom za starije i nemoćne osobe Zadar je u suradnji s Volonterskim centrom Zadar pokrenuo inicijativu pisanja pisama za korisnike Doma, a upravo vi nam trebate da bi inicijativa i uspjela :)
 
Sjećate li se kad ste zadnji put dobili rukom pisano pismo ili božićno-novogodišnju čestitku? Neki mlađi od vas možda nikad. Zato vas pozivamo da bar nakratko oživite tradiciju i priključite se našoj akciji. Kako? Napišite rukom pismo i ubacite ga u naš poštanski sandučić (nalazimo se na adresi Jurja Bijankinija 7) ili ako to niste u mogućnosti, skenirajte ga ili slikajte mobitelom te pošaljite na našu e-mail adresu info@vczd.org pa ćemo ga mi isprintati. A što napisati u pismu? Ne morate imati Shakespeareov talent, važno je da vaše riječi dolaze iz srca. Izrazite dobre želje za blagdane, podršku u ovim teškim vremenima i nadu u bolju budućnost. Pokažimo našim starima da nisu sami i da netko misli na njih. I još nešto: bilo bi poželjno da pismo bude pisano većim slovima i urednim rukopisom da ga starije osobe mogu pročitati :) Uz tekst možete i nešto nacrtati ili zamoliti mlađe članove obitelji da to naprave. Vremena imate do ponedjeljka, 21.12., do 12 h. Mi ćemo nakon toga skupiti sva vaša pisma te ih dostaviti djelatnicima Doma koji će ih podijeliti korisnicima. (Naravno, ukoliko želite napisati zasebno pismo podrške i zahvale djelatnicima Doma za sve što svakodnevno čine u brizi za naše stare, samo dajte :)
 
Ideja je da svaki korisnik dobije bar jedno pismo pa vas pozivamo da se uključite u što većem broju. Nadamo se da će vas ova akcija inspirirati da uputite pismo/čestitku i svojim djedovima i bakama ili drugim starijim osobama koje poznate, a koje nećete moći sresti uživo za blagdane.

Radujemo se što ćete nas zatrpati svojim pismima! :)

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830