Vijest - Deseta "Hrvatska volontira" odvija se pod pokroviteljstvom Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske
Deseta "Hrvatska volontira" odvija se pod pokroviteljstvom Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske
11.09.2020


Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, pokrovitelj je 10.jubilarne Hrvatske volontira. Na taj način pružio je potporu razvoju i vidljivosti volonterstva u Hrvatskoj.
 
"Volonterstvo je izraz duboko usađene etike pomaganja i osvještavanja građana, oplemenjujući živote onih kojima se pomaže i onih koji pomažu ili sudjeluju. Uvjeren sam da će i ova kampanja biti autentična manifestacija entuzijazma i požrtvovnosti brojnih naših građanki i građana",naveo je Predsjednik između ostalog. Cijelo pismo pokroviteljstva možete pronaći ovdje.
 
Podsjetimo, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj organiziraju desetu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.
Ovogodišnja Hrvatska volontira održava se od 23.9. do 26.9.2020., a trenutno se prikupljaju prijave volonterskih aktivnosti. Svi organizatori volontiranja mogu do 18. rujna 2020. svoje aktivnosti upisati u online aplikaciju na ovoj poveznici, koje će zatim biti dostupne svim građanima i građankama.
 
Ovogodišnjom kampanjom želimo podsjetiti koliko volontiranje donosi svakom pojedincu, na koji način nas može zbližiti s drugima u našem okruženju te posljedično koliko doprinosi zajednici u kojoj živimo, a time i društvu u cjelini.
Stoga je ovogodišnji slogan kampanje Važna društvena mreža. Poruke koje ove godine šaljemo kroz našu kampanju upućene su volonterima koji svojim angažmanom društvenu mrežu čine Važnom.
 
Dobro je što ste tu.
Hvala što ste tu.


Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira kampanju pod nazivom Hrvatska volontira koja se održava na nacionalnoj razini svake godine. U kampanju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje. Hrvatska volontira do sada je okupila 31 442 volontera/ke koji su kroz 2 091 volontersku akciju na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 153 783 volonterskih sati.


KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830