Vijest - Održan okrugli stol „Integracija izbjeglica – nove prilike za učenje“
Održan okrugli stol „Integracija izbjeglica – nove prilike za učenje“
19.06.2020


U četvrtak, 18. lipnja 2020. održan je okrugli stol „Integracija izbjeglica – nove prilike za učenje“ u organizaciji Udruge „MI“ – Split i
Udruge socijalnih radnika Zadar.
Okrugli stol se održao u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“, koji Udruga „MI“ – Split provodi uz financijsku podršku i suradnju s Agencijom UN-a za izbjeglice u RH – UNHCR Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica.

Predstavnice Udruge „MI“ – Split, Nives Ivelja i Tijana Tešija prezentirale su prisutnima projektne rezultate i oblike intervencija u zajednici koje u suradnji s predstavnicima akademske zajednice implementiraju već četiri godine. Tijekom provedbe projekta prepoznata je potreba za širenjem točnih i utemeljenih informacija o procesu integracije u RH, što čine putem internetske platforme www.irh.hr.

Kao rezultat suradnje s akademskom zajednice, izrađen je i online zbornik stručnih radova, čiji je cilj pristupiti fenomenu integracije iz različitih perspektiva – sociološke, psihološke, pravne, filozofske, itd.
Izv.prof. Marita Brčić Kuljiš, profesora na Odsjeku za filozofiju pri Filozofskom fakultetu u Splitu, održala je izlaganje „Legalna prava ilegalnih migranata“, prilikom kojeg je sudionike potakla na raspravu o važnosti poštivanja i osiguravanja temeljnih ljudskih prava svim ljudima.

Događanje je organizirano u sklopu sedmog „Tjedna izbjeglicama“, kampanje obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica, 20 lipnja. Kampanju organizira Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija koje rade s ciljem pružanja podrške izbjeglicama u RH i zagovaranja važnosti kvalitetnog procesa integracije u našoj zemlji.
 
 
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830