Vijest - Poziv na okrugli stol "Društveno korisno učenje za studente i podrška zapošljavanju marginaliziranih skupina"
Poziv na okrugli stol "Društveno korisno učenje za studente i podrška zapošljavanju marginaliziranih skupina"
21.02.2020


Institut za razvoj tržišta rada u partnerstvu s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira okrugli stol "Društveno korisno učenje za studente i podrška zapošljavanju marginaliziranih skupina" koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u četvrtak, 27. veljače 2020., 10:00 – 14:00 sati.

Na okruglom stolu predstavit će se uspjesi zajedničkog projekta u sklopu kojeg je uvedeno društveno korisno učenje u dva izborna kolegija FFZG-a te studentima omogućen izravan rad s nezaposlenim osobama kako bi se bolje uključili na tržište rada. Kroz okrugli stol žele se predstaviti koristi društveno korisnog učenja, primjeri dobre prakse te zajedno sa stručnjacima i sudionicima razgovarati kako potaknuti primjenu društveno korisnog učenja u obrazovanju, na korist različitih korisničkih skupina, studenata i cjelokupne zajednice.

Posebna aktivnost nakon okruglog stola bit će demonstracijska radionica studenata FFZG koji su kroz projekt izravno radili s nezaposlenim osobama kako bi im pomogli u snalaženju na tržištu rada. Radionica je namijenjena primarno studentima, ali i drugim zainteresiranima, koji žele razvijati svoj karijerni put i iskorak na tržište rada.

Okrugli stol se provodi u sklopu projekta „P-S-I Podrška Studenata u integraciji marginaliziranih skupina na tržište rada“ Instituta za razvoj tržišta rada i partnera Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Pozivaju se svi studenti, nastavnici, predstavnici organizacija civilnog društva i drugi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje.
 
PROGRAM


Moderator: Antonio Matković

10:00 - 10:15 Predstavljanje projekta „P-S-I Podrška studenata u integraciji marginaliziranih skupina na tržište rada“ – aktivnosti, ključni rezultati projekta, ishodi
10:15 - 12:00 Panel prezentacije i zajednička rasprava – govornici: IRTR, FFZG, studenti FFZG-a, drugi DKU projekti, predstavnik visokog učilišta o temama:
• Koristi društveno korisnog učenja za studente, korisnike i organizacije – iskustva iz Hrvatske i inozemstva
• Kako potaknuti široku primjenu društveno korisnog učenja u obrazovanju općenito, a kako u lokalnoj sredini? Koje korake možemo odmah poduzeti?
12:00 – 13:00 Ručak
13:00 – 14:00 Demonstracijska radionica studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu o razvoju karijere – za studente i sve sudionike okruglog stola koji žele razvijati svoju karijeru.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830