Vijest - Održana predavanja za učenike "Digitalna džungla"
Održana predavanja za učenike "Digitalna džungla"
04.10.2019


Volonterski centar Zadar  je 2. i 3. listopada organizirao predavanja za učenike na temu "Digitalna džungla" koja su održale kolegice iz Centra za sigurniji internet koji je dio Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka. Održana predavanja dio su projekta "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu".

Predavanja za šeste razrede s ciljem zaštite na internetu i prevencije e-nasilja održana su u OŠ Zemunik, OŠ Stjepana Radića Bibinje, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića, OŠ Bartula Kašića i OŠ Šimuna Kožičića Benje, a sudjelovalo
je sveukupno 220 učenika.

Cilj projekta jest edukacija stručne službe, učitelja/ica i roditelja, a shodno tome i učenika/ica vezano uz načine zaštite djece na internetu, prepoznavanje simptoma cyberbullyinga i kome isti prijaviti te kako se nositi s njegovim posljedicama. Naglasak je na osvještavanju problema i senzibilizaciji javnosti po pitanju prijave cyberbullyinga, jednako od strane djece kao i od strane odraslih osoba (roditelja, učitelja/ica, stručne službe). 


Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima. Volonterski centar Zadar projekt provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zadar, Gradom Zadrom i Zadarskom županijom.


 KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830