Vijest - Na Programu CISOK-a u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja radionica Volonterskog centra Zadar
Na Programu CISOK-a u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja radionica Volonterskog centra Zadar
30.09.2019


Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i
obrazovanja (
http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/).
CISOK Zadar se već tradicionalno priključio ovoj manifestaciji te su za vas pripremili program različitih predavanja i radionica.
Sve aktivnosti u potpunosti su besplatne, a prijaviti se možete:
·         osobnim dolaskom u CISOK (Polačišće 3, Zadar)
·         telefonom: 023/311-949
·         e-mailom: cisok-zadar@hzz.hr.

Donosimo program CISOK-a u Tjednu cjeloživotnog učenja:

Radionica "Biti volonter" namijenjena mladim nezaposlenim osobama (NEET)
- 1.10. u 10 sati 

Radionica će se održati u suradnji s Volonterskim centrom Zadar. Upoznajte se s mogućnostima i dobrobitima volontiranja u zajednici te pravima i obvezama volontera. Saznajte kako volontiranje može pomoći pri stjecanju novih znanja i vještina te širenju mreže socijalnih kontakata, kao i pridonijeti bržem zapošljavanju u željenoj struci.

Radionica "Upoznajmo zanimanja" namijenjena učenicima osnovnih škola
- 2.10. u 9 sati 

Učenici će uz pomoć savjetnika istraživati svijet rada i informirati se o zanimanjima koja su im privlačna. U drugom dijelu radionice prikupljene informacije prikazat će u formi plakata.

Predavanje "Kamo nakon osnovne škole - važne informacije za razrednike" namijenjena razrednicima učenika osnovnih škola
- 3.10. u 14 sati

Predavanje će obuhvatiti informacije o postupku profesionalnog usmjeravanja i informiranja učenika u CISOK-u i HZZ-u, kao i informacije o postupku upisa u srednju školu, elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis, tržištu rada te ostalim bitnim informacijama, kako bi razrednici mogli pomoći svojim učenicima da donesu informiranu odluku prilikom odabira nastavka obrazovanja.

Prezentacija "Mogućnosti obrazovanja odraslih u HZZ-u" namijenjena nezaposlenim osobama
- 4.10. u 12:30 sati

Prezentacija će obuhvatiti informacije o mjeri aktivne politike zapošljavanja - obrazovanje nezaposlenih: uvjeti za uključivanje u mjeru, način provođenja obrazovanja, prava i obveze nezaposlenih osoba uključenih u obrazovanje, programi obrazovanja koji će se provoditi te kompetencije koje se stječu tim obrazovanjima.

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830