Vijest - Poziv udruge CINAZ na radionicu "Kreativno pisanje i novi mediji"
Poziv udruge CINAZ na radionicu "Kreativno pisanje i novi mediji"
18.03.2019


Udruga CINAZ poziva sve zainteresirane da im se pridruže na  besplatnoj radionici „Kreativno pisanje i novi mediji“ koja će se održati u petak, 22.03. u 10h u Gradskoj knjižnici Zadar (Multumedijalna dvorana). 
 
Radionicu vodi doc. dr. sc. Nenad Vertovšek, eminentan stručnjak s preko 35 godina novinarskog iskustva te pregršt zanimljivog životnog i strukovnog iskustva. 
 
Cilj radionice je svladavanje sadržaja novinarskog umijeća, upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim, te elektroničkim medijima. Podučavanje o raznim oblicima novinarskog izražavanja, ali i kreativnim i naprednim pisanjem, te pripremom novinarskih i medijskih priloga kroz grupni pristup i individualne zadaće. Dio radionice i praktičnog rada će se posvetiti nekim posebnim temama – simulacija intervjua, novinarska priča, etika slobodne riječi, odgovornost novinara, multimedijsko i „on-line“ novinarstvo, dron-novinarstvo i budućnost medija i novinarstva.
 
Teme:
1. Osnove kreativnog novinarskog izražavanja i tehnologije posla - od vijesti i bilješke do komentara i kolumne
2. Kritičko razmišljanje i kreativno izražavanje kao temelji novinarstva
3. Kakva pitanja postavljamo, što je stvarnost i znamo li što čitamo/gledamo/slušamo?
4. Što je događaj i kako napisati/kreirati dobar tekst/prilog?
5. Etika i odgovornost novinara – prepoznajemo li novin(ar)ske manipulacije?
6. Razvijanje sposobnosti i izražavanje osobnosti u novinarstvu – praktične vježbe
 
Radionica je namijenjena mladima od 15 do 29 godina. Dobrodošli su i početnici, oni s iskustvom, te svih koje zanima novinarstvo.
 
 
Prijaviti se možete na : udrugacinaz@gmail.com ili na eu.fondovi@grad-zadar.hr .

 
Radionica „Kreativo pisanje i novi mediji“ provodi se u sklopu projekta "VR Laboratorij za mlade" kojem je nositelj Grad Zadar, u partnerstvu s Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ i Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat.
 
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830