Vijest - Poziv na foto natječaj za mlade "Ellie on the Road"
Poziv na foto natječaj za mlade "Ellie on the Road"
30.10.2018


Keativni projekt „Ellie on the Road“ pokrenula je zaklada SOLIDARNA povodom 70. Obljetnice Opće deklaracije o pravima čovjeka, posvećen je  Eleanor Roosevelt, „Prvoj dami svijeta“ koja je kao predsjednica prvog Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine. 

Projekt se sastoji od tematskog foto natječaja za mlade iz čega će nastati digitalna foto čitanka (u formi tematske web stranice) i putujuća foto izložba s popratnim kulturnim programom u nizu zainteresiranih gradova i općina, s naglaskom na one sredine koje se suočavaju s razvojnim problemima. 

Foto natječaj, koncipiran u suradnji s grupom mladih iz Gunje, Siska i Zagreba, otvoren je od 29. 10. do 12. 11. 2018. godine, a na njega se mogu javiti djeca i mladi sa svojim autorskim fotografijama koje tematiziraju jedan ili više temeljnih pojmova Opće deklaracije koje je odabrala grupa mladih koja je i koncipirala natječaj. To su: DOM, SIGURNOST, PRIVATNOST, OBRAZOVANJE, RAD, SOLIDARNOST, ODGOVORNOST, KULTURA I KREATIVNOST, ŽIVOT, JEDNAKOST, DOSTOJANSTVO I SLOBODA.  

Od pristiglih fotografija stručni fotografski žiri odabrati će najbolje od kojih će se napraviti putujuća izložba koju interaktivno želimo pokazati što više mladih širom RH, a 5 gradova imamo već u planu (Zagreb, Sisak, Gunja, Daruvar, Krnjak). 

Za tri najbolje fotografije osigurane su vrijedne nagrade. Više na: ellie.solidarna.hr

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830