Vijest - Kreće Boranka!
Kreće Boranka!
14.09.2018


Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je dosad najveću akciju volonterskog pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvanu 'Boranka' uz pomoć Hrvatskih šuma i Gorske služba spašavanja, a u njoj će uz izviđače/ice i učenike/ce te razne druge organizacije poput planinara i sportskih klubova svoj doprinos moći dati i ostali građani i građanke.
 
U sklopu kampanje, od ostataka izgorenih borova prikupljenih na požarištima u Dalmaciji, izrađene su bojice, tzv. Boralice, koje će 14. rujna biti podjeljenne građanima/kama.

Korištenjem Boralica, građani će se moći uključiti u kampanju tako da će sami moći nacrtati svoje drvce, dati mu ime i putem posebne aplikacije na adresi www.boranka.hr smjestiti ga u virtualnu šumu. Za svako nacrtano drvce i uz uplaćenu donaciju od 10 kuna naši/e volonteri/ke zasadit će pravu sadnicu. Kako će rasti virtualna šuma, tako će se povećavati i broj živih sadnica.

Simbolički, iz spaljenog drveta nastajat će novi život. Boranka je jedina bojanka koja vraća život iz pepela, ističu voditelji kampanje!
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830