Vijest - Poziv na radionicu "Menadžment volontera"
Poziv na radionicu "Menadžment volontera"
03.11.2017


Udruga „Eko-Zadar“ zajedno sa svojim partnerima Srednjom školom Obrovac, Udrugom socijalnih radnika Zadar – Volonterski centar Zadar, Ekološkom udrugom Zrmanja i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA provodi projekt „Volonterska šuma“ kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 100% s ukupnim proračunom od 759.857,25 HRK.

Projekt za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, koji uključuju i programe školskog volontiranja te odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije (gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik).

Kako bi se ojačali kapaciteti organizatora volontiranja za provođenje održivih volonterskih programa te osnažio doprinos volonterstva, organizirat će se tri edukacije „Menadžment volontera“ za osobe iz neprofitnih organizacija.

Ovim putem Vas pozivamo na prvu edukaciju „Menadžment volontera“ koja će se održati 7. i 8. studenoga 2017. godine, te 22. studenoga u terminu od 9-14 sati u prostorijama Gradske knjižnice Grada Benkovca, Šetalište kneza Branimira 46, 23420 Benkovac. Za sudionike će biti osigurana hrana i osvježenje.

Edukacija je namijenjena osobama u neprofitnim organizacijama koje uključuju i upravljaju radom volontera, odnosno onima koji žele preuzeti tu ulogu u organizaciji i koji će po završetku programa biti osposobljeni za koordinatore/ice volontera.

Program kao takav, nudi edukaciju i savjetovanje pri uspostavljanju i/ili unaprijeđenju sustava menadžmenta volontera te pokriva sve procese razvoja volonterskog programa u organizaciji, pri čemu se vodi briga o vrsti, specifičnostima i potrebama svake organizacije koja je uključena u obrazovni ciklus.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i potaknuti razvoj novih volonterskih programa u svojim organizacijama.

S poštovanjem,

Ivan Matić, Koordinator OCD-a

Molimo potvrdite prisustvovanje g. Ivanu Matiću na email: ivanmatic1@gmail.com do 6. studenoga 2017. godine.

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830