Vijest - POZIV NA OKRUGLI STOL „PRAVA DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU I NJIHOVIH OBITELJI”
POZIV NA OKRUGLI STOL „PRAVA DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU I NJIHOVIH OBITELJI”
27.02.2017


Poštovani,
 
Zadovoljstvo nam je ovim putem pozvati Vas na okrugli stol na temu „Prava djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji”. Okrugli stol održat će se u Velikoj vijećnici Zadarske županije dana 7. ožujka s početkom u 13.00 sati.
Okrugli stol na temu „Prava djece sa teškoćama u razvoju i njihovih obitelji“ održat će se u obliku razgovora kojeg će koordinirati moderator. Sudjelovat će predstavnici Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba, UNICEF-a iz Hrvatske, Pravobraniteljice za djecu, Saveza Društava „Naša djeca” Hrvatske, članovi Kabineta za ranu intervenciju i Društva „Naša djeca“ Zadar te Koordinacijskog tijela Zadarske županije za promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.  Predstavit će se i nacrt „Smjernica za ostvarivanje prava djece s razvojnim rizicima i teškoćama rane i predškolske dobi kroz uspostavu sustava rane intervencije u djetinjstvu na području Zadarske županije“ također izrađene kroz projekt i rad Koordinacijskog tijela Zadarske županije za promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.
Teme Okruglog stola su:
-          Djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji: spektar teškoća s kojima se (najčešće) susrećemo kod djece u najranijoj dobi, brojnost djece najmlađe dobi koja su rođena s čimbenicima neurorazvojnog rizika ili s razvojnim teškoćama,  važnost rane intervencije za djecu i njihove obitelji;
-          Što možemo učiniti kako bi uklonili fizičke, kulturološke, ekonomske i komunikacijske barijere koje su prepreke u dječjem razvoju, s naglaskom na integracija otoka i ruralnih područja;
-          Kako se uključiti u podizanje društvene svijesti i pozitivnih stavova prema djeci s teškoćama;
-          Prava djece s teškoćama u razvoju i prava roditelja/skrbnika djece s teškoćama u razvoju;
-          UNICEF-ova iskustva - provedba dječjih prava u praksi;
-          Primjeri dobre prakse.
Cilj Okruglog stola nije samo informirati publiku o spomenutim temama nego otvoriti prostor za moguće načine pozitivnog mijenjanja postojećeg stanja. Okruglim stolom ukazalo bi se na potrebu za usvajanje spomenutih smjernica.
 


Povezane datoteke za ovu novost:
Poziv na okrugli stol.pdfProgram.pdf
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830