Vijest - Dan djedova i baka u sklopu projekta "Foster Children Rights"
Dan djedova i baka u sklopu projekta "Foster Children Rights"
08.09.2016


Društvo "Naša djeca" Zadar u sklopu programa IPA 2012 provodi projekt Foster Children Rights - promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Osim nositelja Društva „Naša djeca“ Zadar, partneri na projektu su i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Grad Zadar, Zadarska županija, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar te Udruga Maraške. Vrijednost projekta je 130.186,90 EUR, a ukupno trajanje projekta  je 18 mjeseci.
 
Opći cilj projekta je osigurati učinkovitu provedbu EU standarda u provedbi prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji. Realizacijom specifičnih ciljeva će nastojati osigurati da organizacije civilnog društva i jedinice lokalne i regionalne samouprave budu ravnopravni partneri u osiguravanju dosljedne provedbe prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji, te kroz jačanje suradnje između organizacija civilnog društva, stručnjaka koji rade s malom djecom s teškoćama u razvoju i lokalne i regionalne samouprave.
 
U sklopu projekta organizira se obilježavanje Dana djedova i baka koje za cilj ima naglašavanje važnosti uloge djedova i baka u poticanju razvoja djece a poseban naglasak biti će stavljen na djecu s teškoćama u razvoju. Ovaj dan ćemo obilježiti prigodnim programom u ponedjeljak, 12.09.2016 u Gradskoj knjižnici Zadar. Program je podjeljen na dva dijela, jutarnji od 10-12 koji će se održavati na Dječjem odjelu te popodnevni od 18-19 sati u Multimedijalnoj dvorani. Detaljan opis programa nalazi se ovdje

Ovim putem Vas pozivamo da se odazovete na ovaj događaj koji će biti koristan i zanimljiv kako za djecu,roditelje, djedove i bake, tako i za stručnjake koji rade s djecom koji će za sudjelovanje na ovom događanju dobiti i potvrdnice. 
 

KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830