Vijest - Održana izložba učeničkih radova iz manifestacije "Županijom skitamo, jedni drugima čitamo!"
Održana izložba učeničkih radova iz manifestacije "Županijom skitamo, jedni drugima čitamo!"
22.04.2024


S ciljem promocije volonterstva u našoj županiji Mreža školskih volonterskih klubova je u razdoblju od 1. do 14. veljače provela zajedničku volontersku akciju pod nazivom „Županijom skitamo, jedni drugima čitamo!“. U manifestaciju se uključilo osam škola koje su Valentinovo obilježile na poseban način: Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Gimnazija Franje Petrića Zadar, Osnova škola Šime Budinića Zadar, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje Zadar, Osnovna škola Petra Zoranića Jasenice, Osnovna škola „Petar Lorini“ Sali, Osnovna škola Privlaka i Srednjoškolski đački dom Zadar.

Stariji učenici su mlađim učenicima i vrtićkoj djeci te korisnicima Doma za odrasle osobe Sv. Frane čitali zanimljive i poučne priče koje su odabrale njihove nastavnice i odgajateljice ili su ih pak sami napisali. Osim samog čitanja, održane su i kreativne radionice gdje su sudionici imali priliku izraziti svoje dojmove o pročitanim djelima kroz crtanje i pisanje. Iz toga su proizašli razni radovi kao što su slikovnice, stripovi i čestitke, koji su bili izloženi u Spoju s Odjelom za mlade Gradske knjižnice Zadar u razdoblju od 15. do 20. travnja te dostupni cjelokupnoj javnosti.

Ova aktivnost je dio projekta „Val volonterstva“, financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830