Vijest - Obavijest za organizatore volontiranja - podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju u 2023. godini
Obavijest za organizatore volontiranja - podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju u 2023. godini
17.01.2024
Prenosimo obavijest Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o otvaranju aplikacije za ispunjavanje izvješća o organiziranom volontiranju u 2023. godini koja se nalazi na sljedećoj poveznici.

Navedeno je zakonska obaveza svake neprofitne organizacije koja je u svoje aktivnosti u prošloj godini uključivala volontere, a time doprinosite i jasnijim i objektivnijim podacima o volontiranju u Republici Hrvatskoj. Sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07, 22/13 i 84/21) te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (Narodne novine, 109/2021 ), svaki organizator volontiranja dužan je dostaviti godišnje izvješće o volontiranju Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenoga Zakona i razvoja politike volonterstva.

Izvještajno razdoblje odnosi se na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine, a rok za dostavu izvješća je 31. ožujka 2024. godine. Nakon tog roka neće biti moguć naknadni unos niti korekcije izvješća.

U slučaju poteškoća s podnošenjem izvješća pošaljite osnovne podatke o organizatoru volontiranja i što točniji opis poteškoće na mail adresu volonteri@mdomsp.hr kako bi vam administratori aplikacije mogli pružiti odgovarajuću pomoć.
 
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830