Volonterska burza - Izvoditelj informatičkih radionica
Volonterska burza - Izvoditelj informatičkih radionica


Organizacija (objavitelj pozicije)
Volonterski centar Zadar
Datum objave
23.06.2021
Naziv pozicije
Izvoditelj informatičkih radionica
Potreba volontera za
Za duže razdoblje
Kratak opis zadatka koji bi volonter obavljao
Volonterski centar Zadar trenutno provodi dvogodišnji projekt “Pokretačka snaga volonterstva” u sklopu kojeg ćemo naglasak staviti i na razvoj inovativnih programa volontiranja „Mladi za stare“. Kao vid ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa, a u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Zadar, osmislili smo program koji bi njihovim korisnicima u slučaju ponovne zabrane posjeta zbog epidemioloških mjera omogućio održavanje komunikacije s obitelji i prijateljima s ciljem očuvanja mentalnog zdravlja odnosno jačanja psihološke otpornosti. - Za korisnike smo nabavili tablete te tražimo volontere koji će ih podučavati korištenju istih, koji im osim komunikacije s drugima mogu služiti i za istraživanje vlastitih interesa. Osim poduke iz korištenja raznih aplikacija za komunikaciju, predviđeno je i upoznavanje korisnika sa sustavom e-Građani, koji bi koristili za skidanje dokumenata, zdravstvene usluge i sl. - Cilj ovog volonterskog programa je poticanje odnosno poboljšavanje međugeneracijske solidarnosti u smislu korištenja potencijala mlađih generacija za pružanje raznih oblika pomoći starijim građanima, kao i prijenos znanja i iskustva starijih na mlađe.
Broj volontera/ki potreban za opis posla
7
Očekivane kvalifikacije, znanje i vještine od volontera/ke
Strpljenje, strpljenje, strpljenje :) ljubav prema radu sa starijima, osnovna informatička znanja, vještine prenošenja vlastitog znanja drugima, ljubaznost, odgovornost. Radi se individualno (1 volonter – 1 korisnik) u grupi do 7 korisnika kako bi se svakom korisniku moglo pristupiti s obzirom na njegovu razinu predznanja i interese.
Potrebno radno vrijeme - broj sati dnevno/tjedno i/ili raspored rada
Radionice bi se održavale jednom tjedno po 1 h, u jutarnjim satima, u dane i vrijeme prema dogovoru.
Mjesto gdje će se obavljati rad
Dom za starije i nemoćne osobe Zadar (kod Sfinge)
Dodatno obrazovanje specifično za potrebe obavljanja posla?
DA

Kako bi se prijavili za volonterski angažman, molimo prvo se prijavite u Vaš volonterski korisnički profil, a zatim ponovno otvorite pregled odabranog volonterskog angažmana.

Za sve informacije kontaktirajte Volonterski centar Zadar na info@vczd.org
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830