Vijest - Poziv učenicima/ama srednjih škola na sudjelovanju u projektu 'Volontiranje- kompetencije za budućnost'
Poziv učenicima/ama srednjih škola na sudjelovanju u projektu 'Volontiranje- kompetencije za budućnost'
27.09.2017


Dragi/e srednjoškolci/ke,

ovim putem vas pozivamo na sudjelovanje u projektu ''Volontiranje- kompetencije za budućnost'' koje provodi Volonterski centar Zadar pod financijskim pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Cilj ovog projekta je povećati broj volontera i koordinatora volontera, edukacija volontera i organizatora volontera te promocija Potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje s naglaskom na mlade i na nove volonterske programe u koje će se moći uključiti kako bi stekli iskustvo potrebno za daljnje obrazovanje.

Partneri na projektu su Grad Zadar i Zadarska županija, a projekt će se provoditi u suradnji sa Osnovnom školom Voštarnica, Dječjim vrtićem Latica, Domom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar/Dnevni boravak, Kabinetom za ranu intervenciju u sklopu Caritasa Zadarske nadbiskupije te Domom za odgoj djece i mladeži Zadar.

Poseban naglasak u projektu biti će na osobe ranjivijih skupina u društvu, a uključivanjem učenika/ca srednjih škola u volonterske programe socijalnih ustanova, učenicima/ama se omogućava stjecanje novih iskustava koja će im služiti u nadogradnji obrazovanja te stjecanje novih znanja i vještina kao dobre podloge za upis na određene fakultete (poput Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu koji priznaje volontiranje na ovom području rada kao prednost pri upisu), a cilj nam je potaknuti ih na obrazovanje za deficitarna zanimanja na području Zadarske županije.

Ovim putem pozivamo sve učenike/ce trećih i četvrtih razreda srednjih škola u Zadarskoj županiji da se kroz veljaču i ožujak 2018. godine uključe u volonterske programe predviđene projektom.

Popunjavanjem obrasca srednjoškolci/ke se mogu prijaviti za sudjelovanje u projektu, a naknadno će biti održan i sastanak radi dogovora i informiranja o socijalnim ustanovama i samim volonterskim programima.
U slučaju dodatnih pitanja možete nas kontaktirati putem maila info@vczd.org.

Očekujemo vas u što većem broju smiley
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830