Vijest - Akcija
Akcija
18.05.2017


Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju Hrvatska volontira kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se održava od 22. do 27. svibnja, u 55 hrvatskih gradova, dok će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge te Festivalom Gledaj (u)druge, kako bismo ukazali na brojne koristi koje udruge donose svojim korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.

Ovogodišnju kampanju vežemo uz aktualne događaje, vođeni izrekom nepoznatog autora koji kaže: „Volontiranje je demokracija na djelu. Na izborima obično biraš jedanput godišnje, a volontirajući svaki dan biraš zajednicu u kakvoj želiš živjeti“, pa je tema ove, sedme po redu, manifestacije Volontiraj! – biraj zajednicu u kakvoj želiš živjeti. Time posebno želimo povećati svijest građana o važnosti njihove uloge u zajednici te promovirati vrijednosti i doprinos koje volontiranje ima na razvoj demokracije i aktivnog građanstva.

Volonterski centar Zadar i ove godine pridružuje se manifestaciji „Hrvatska volontira“ u sklopu koje 24. svibnja 2017. godine od 9 do 15 sati organizira akciju uređivanja okoliša DV Latica. U akciji uređivanja bit će uključeni različiti dionici naše lokalne zajednice, od volontera koji su u bazi Volonterskog centra do osoba iz korporativnog sektora, korisnika Doma za odgoj djece i mladeži, učenika likovne grupe „Pineli“ Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar i ostalih zainteresiranih građana. Želja nam je pokazati kako svi građani mogu dati svoj obol društveno korisnom cilju te urediti okoliš djeci vrtića.

Za sve sudionike ove manifestacije bit će prigodan domjenak s roštiljom stoga svi građani dobrodošli ste pridružiti nam se i kreirati promjenu u društvu :)

Akcija "Kad se male ruke slože" omogućena je pod pokroviteljstvom Raiffeisenbank.

 Raiffeisenbank
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830