Vijest - Konferencija “Poziv na buđenje – uloga koordinatora volontera”
Konferencija “Poziv na buđenje – uloga koordinatora volontera”
18.03.2016


Danas 18. ožujka 2016., u Rijeci  se održava konferencija “Poziv na buđenje – uloga koordinatora volontera” na kojoj sudjeluje i Volonterski centar Zadar. Konferencija okuplja predstavnike lokalnih volonterskih centara u Hrvatskoj i koordinatore volontera s područja Primorsko – goranske županije.

Cilj konferencije je upoznati sudionike s rezultatima međunarodnog projekta “Wake-Up Call – Volunteer Manager Role”, kojega SMART u suradnji s organizacijama Pro Vobis iz Rumunjske, Nacionalnim volonterskim centrom OKA iz Mađarske, Platformom volonterskih centara i organizacija iz Slovačke te Nacionalnim volonterskim centrom Brīvprātīgais iz Latvije. Tijekom projekta nastalo je nekoliko dokumenata/alata koji će djelomično biti korišteni u Hrvatskoj s ciljem povećanja kvalitete rada s volonterima i procesa upravljanja volonterima:

· Profesionalni profil koordinatora volontera
· Standardi kvalitete za volonterske programe
· Kurikulum edukacije za koordinatore volontera
· Procedura i instrument za vrednovanje kompetencija koordinatora volontera


 Kroz predstavljanja i radionice na konferenciji sudionici  imaju priliku saznati i komentirati neke od spomenutih izrađenih alata i procedura za njihovo buduće korištenje. Dio konferencije bit će posebno posvećen lokalnim volonterskim centrima i usmjeren na podizanje kvalitete rada volonterskih centara i korištenje Standarda kvalitete za volonterske centre. 
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830