Projekt - Zadarska županija volontira
Zadarska županija volontira
11.12.2019


Cilj projekta “Zadarska županija volontira” je povećanje broja volontera i koordinatora volontera u srednjim školama, ustanovama socijalne skrbi i udrugama na području Zadarske županije.

Kako volonterstvo nije odgovarajuće zastupljeno u školskim kurikulima te mu se ne pridaje odgovarajuća pozornost, kroz ovaj projekt želimo uključiti odgoj za volontiranje i volonterske aktivnosti u odgojno obrazovne ustanove. Kroz projekt ćemo u suradnji s udrugom Mi iz Splita provesti edukaciju za koordinatore volontera u koju ćemo uključiti učitelje i profesore te stručne suradnike iz ustanova socijalne skrbe. Nakon završene edukacije zajedno ćemo s koordinatorima volontera osmisliti volonterske programe za učenike i proći edukaciju o prevenciji ovisnosti koju će održati udruga Porat.

Isto tako, VCZD planira povećati broj educiranih volontera kroz kontinuirane edukacije volontera te izradom i distribucijom   različitih edukativnih materijala o volonterstvu.

S ciljem promocije i informiranja građana o volonterstvu na razini Zadarske županije, VCZD će se uključiti u nacionalnu kampanju “Hrvatska volontira” koju organizira Hrvatska mreža volonterskih centra u četiri različite regije . Kao i svake godine, 05. prosinca obilježiti ćemo  Međunarodni dan volontera sa prigodnim volonterskim programom i dodjelom nagrade za volonterstvo za Zadarsku županiju “Volonterska ruka”.

NOSITELJ PROJEKTAPARTNERI

            IZVOR FINANCIRANJA
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830